Herstart veldcompetitie

Twee scenario’s

  • 14/11/2020
  • 4446

De KNHB is door de nieuwe overheidsmaatregelen die vanwege het coronavirus zijn genomen, genoodzaakt een streep te zetten door de zaal- en midwintercompetitie voor het seizoen 2020/2021. De hockeybond heeft woensdagavond twee scenario’s bekend gemaakt voor de herstart van de competitie: een voor januari en een voor februari 2021.

Het kabinet maakte dinsdagavond bekend dat de gedeeltelijke lockdown in ieder geval tot in december blijft bestaan en dat er vanaf woensdagavond twee weken lang zelfs strengere maatregelen gelden. Omdat het tot halverwege december niet mogelijk is om competitiewedstrijden te spelen, is het volgens de KNHB niet mogelijk om dit seizoen nog een zaalcompetitie en/of midwintercompetitie te organiseren. Eerder deze week besloot de EHF ook al alle Europa Cup-toernooien in de zaal, waaronder in Almere, af te gelasten.

De huidige veldcompetities werden op 13 oktober door de overheid stilgelegd vanwege het oplaaiende coronavirus. Het bondsbestuur van de KNHB had juist in de week daarvoor besloten vanaf december zowel een zaal- als midwintercompetitie op het veld aan te bieden. Clubs konden kiezen of zelfs aan beide competities deelnemen.

Twee scenario’s
De KNHB zegt nu door de overheidsmaatregelen gedwongen te worden die plannen te wijzigen. De bond heeft daarom een streep gezet door de zaal- en midwintercompetitie en twee scenario’s uitgewerkt voor de herstart van de competitie.

Scenario 1: starten met competities in januari
De KNHB streeft ernaar, vanzelfsprekend passend bij de dan geldende maatregelen, in januari de competities te hervatten en hoopt dat op 9 en 10 januari de eerste competitiewedstrijden weer kunnen worden gepland. Als dat het geval is, worden de lopende veldhockey competities direct hervat.
Mochten – op basis van overheidsregels – de competities niet kunnen starten op 9 en 10 januari, dan schuift de hervatting van de competities op.

Scenario 2: starten met competities in februari
Wanneer de competities pas in februari weer mogen worden hervat, geldt in hoofdlijnen hetzelfde als bij een start in januari. Omdat het aantal speeldagen tot en met einde seizoen in dat geval minder groot is en hierdoor tijd voor een herindeling ontbreekt, bestaat de kans dat met name bij de jeugd aanpassingen in het competitieformat noodzakelijk zijn. Wanneer dit scenario in zicht komt, verstrekt de KNHB hierover meer informatie.

BRON: https://hockey.nl/nieuws/de-sport/knhb-geen-midwinter-en-zaal-twee-scenarios-herstart-veldcompetitie/

Meer 2e klasse topics