SPEELRONDE 18

Geplaats door: Showboot ( )

  • 2C
  • 15/04
  • 862

We gaan richting het einde van deze competitie. Wie er gaan degraderen is wel duidelijk. Het kampioenschap is daarentegen zeker nog niet bepaald! Ook de strijd om de twee promotie plekken is nog niet gespeeld. De verassing bovenin is uiteraard Sint-Oedenrode. Zij hebben Wageningen uitgeschakeld voor promotie en kunnen zichzelf dit weekend de tweede plek voor promotie toe-eigenen. Dit zijn de potjes van deze week:

Scoop - Basko
Gemert - Wageningen
Oedenrode - HCM
Wijchen - Rosmalen
Horst - Bemmel
Venray - Maastricht
Reageren

Sven Mislintat | 22/04

Ik kom hier even mijn excuses aanbieden aan Rosmalen. Ik zat helemaal mis, maar 0-9 heb ik hier niemand zien voorspellen. Goed terug gekomen mannen. Misschien gaan jullie nog verliezen van Rooij, want die zijn wel heel goed bezig (Dat zij wonnen had ik dan wel weer goed). Echter hebben ze bij Rosmalen laten zien dat ze tegen een stootje kunnen en dus zullen ze de laatste 3 potjes sowieso winnen en gewoon kampioen worden. Gelukkig waren mijn voorspellingen in ieder geval niet zo slecht als HORSEFIGHTER2024. Wageningen verliezen van Gemert?? Ik ben niet enorm onder de indruk van Wageningen, maar verliezen van Gemert?!

Fijne weken gewenst mannen ik spreek jullie weer als de 19e speelronde om de hoek staat

Horsefighter2024 | 21/04

Scoop - Basko: 3-1
Scoop laat niet zien waarom ze de zesde plaats bezitten op de ranglijst, saai potje.

Gemert - Wageningen : 2-1
Gemert begint scherp zoals ze elke week doen. Wageningen reageert door eindelijk te scoren met die waardeloze corner, 1-1 bij rust. In de tweede helft staat de 12de man van Gemert op, laatste kwart de 2-1.

Oedenrode - HCM : 2-2
De echte kraker van dit weekend, die walgelijke sleper van Oedenrode heeft weer geluk en houdt ze in de wedstrijd. Punten worden echter verdeeld, nummer 7 van hcm vangt eindelijk zijn verdiende kaart voor praten tegen de scheids, dat is een ding dat zeker is.

Wijchen - Rosmalen: 2-0
Rosmalen is het helemaal kwijt sinds vorige week, voelen de druk opkomen. De aanval van Wijchen weet ook hoe ze een stick vasthouden en prikken er twee in.

Horst - Bemmel: 1-4
Door dat debiele bouwhelmpje van horst hebben ze verassend genoeg wel de kracht om er eentje in te leggen. Bemmel maakt er helaas 3 meer, saaie pot.

Venray - Maastricht: 0-6
Venray is niet voor niets de drager van de rode lantaarn, einde oefening. Maastricht jaagt er een paar corners in en gaat tevreden weer naar huis.

Imposter | 18/04

De 4e klasse poule C kijkt ook mee, kom gerust ook een kijkje nemen op ons forum

Bennybenassi | 17/04

Scoop - Basko 2-0
Scoop lijkt voor eeuwig in de 2e klasse te blijven. Niet heel gek als je alleen maar verdedigt en vergeet aan te vallen. Basko helpt de mannen uit Sittard een handje door er 2 in hun eigen doel te schieten. Basko wil namelijk liever naar de kelder klasse dus ze zijn goed op weg om voor de 2e keer te degraderen in 2 jaar.

Gemert-Wageningen 1-5
Wageningen was op het begin even afgeleid door dames 1 van gemert. Toen ze begonnen waren was het een koud kunstje van Wageningen waarbij ze nog 2 corners erin flatste want pushen doen ze niet aan.

Oedenrode - HCM 4-2
De debielen langs de lijn maken indruk op HCM waardoor rooi met 2-0 voor kan komen. De dinosaurus uit rooi ziet een van kanaries aan als een maïskolf en begint te happen wat hem een plakje kaas opleverd. Hierdoor komen de handige mannen terug tot 2-2. Gelukkig heeft rooi nog een arrogante kwal achterin staan. Die besluit er nog 2 achter de keeper van HCM te pushen om zo punten in Brabant te houden.

Wijchen - Rosmalen 0-6
Rosmalen heeft afgelopen week een flinke klap te verwerken gekregen. Waarschijnlijk gingen ze er al vanuit dat ze wel ongeslagen kampioen zouden worden. Ze zijn daarom gebrand om het dit weekend recht te zetten. Dit komt Wijchen natuurlijk slecht uit. Dit keer gooit Rosmalen de eerste en beste bal hoog weg en meteen kan de hele matige keeper van Wijchen vissen. Op de pijnbank ermee.

Horst - Bemmel 2-4
Bemmel staat voor een verre uitwedstrijd. Bemmel gaat als voorbereiding lekker eten bij de wereldkeuken in horst. Ze zijn echter vergeten dat de hele beperkte rechtsachter van horst daar kok is, die de halve selecte verrotte vegetarische snacks toedient. 2-0 achter met rust, maar na een kwartier lang afwisselen op de wc komt Bemmel sterk uit de rust. De trage centrale verdediger schiet er 3 in en Bemmel gaat ziek maar tevreden terug naar huis.

Venray - Maastricht 0-7
Beide limbos spelen nergens meer om, maar Venray is dermate dramatisch dat ze zelfs op hun eigen mooie biljartlaken niet hun best doen. Wedstrijd start overigens wel een uur later, omdat er eerst nog een hoveniersbedrijf al het onkruid op het veld moet verwijderen. Volgend jaar mooi naar de 3e klasse.

Vader Abraham | 17/04

Scoop - Basko: 1-1
Aanval is de beste verdediging wordt bij scoop jaar in jaar uit vertaald naar: Waarom scoren als je ook de hele wedstrijd kan verdedigen. Basko wel een stuk beter dan voor de winterstop, maar als je van Gemert verliest hoor je gewoon niet in de 2e klasse.

Gemert - Wageningen: 2-7 of 3-0
Na de deceptie van afgelopen weekend staat er niks meer op het spel voor de jongens uit Wageningen. Toch zonde dat beide ploegen (Bemmel) die gedegradeerd zijn uit de 1e klasse het niet voor elkaar krijgen om opnieuw te promoveren. Oja bijna vergeten, de titel favoriet van dit jaar komt misschien niet eens opdagen in Gemert, vandaar de 3-0.

Oedenrode - HCM: 2-5
Lieve mensen, helaas (eigenlijk boeit het niemand wat) gaan de mannen van Rooi nooit van HCM winnen. Laten we wel met ze alle een petitie tekenen om Felix in de eerste klasse te krijgen. We maken hier een netflix serie van die hoogstwaarschijnlijk alle records zal breken. Al zou Rooi hoogstwaarschijnlijk wel afscheid van hem nemen als ze promoveren. HCM btw niet de beste hockeyers maar staan als een huis.

Wijchen - Rosmalen: 1-6
Rosmalen had nooit gedacht dat de geruchten over het veld bij HCM waar bleken te zijn. De weilanden in Bemmel liggen er beter bij. Nu heeft Wijchen naast een hoop lekkere vrouwen ook een lekker veld. Helaas is het wel echt een matige tweede klasse ploeg die zonder het bedrijfshockey uit Veldhoven en Venray gewoon om degradatie had moeten knokken.

Horst - Bemmel: 2-5
Horst is vier wedstrijden ongeslagen en speelt thuis over het algemeen hun beste wedstrijden, alleen hebben ze pech dat ze tegen een Bemmel spelen waarbij de druk van de ketel is. Wanneer het een beetje spannend wordt is Bemmel een 3e klasse ploeg. Zonder druk zijn ze ooit een keer gepromoveerd.

Venray - Maastricht: 0-5
Zouden ze in Venray nog wel eens denken aan de tijd toen hun witte Usain Bolt nog actief was. Wat vele niet weten is dat Venray ooit de beste speler van de tweede klasse had. Wat zal hij een pijn in de ogen hebben als hij kijkt naar de huidige prestaties van zijn oude ploeg. Wat zijn ze slecht he.... Maastricht hoeft niet extreem ver te rijden dus komen fit uit de auto. Zullen ze bij rust zeggen; Vanaf nu moet iedereen minimaal één keer de bal hebben geraakt voor we in de cirkel mogen komen?

baap07 | 15/04

Scoop - Basko: 3-1
Baskos lot is al lang bezegeld. We schuiven weer een klasse op! Daartegenover staat Scoop, die een oneindig ticket voor de tweede klasse hebben bemachtigd. Wederom weer een nietszeggend seizoen voor de mannen uit Sittard. Hopen dat Kaj Sierhuis nog wat leuks doet.

Gemert - Wageningen: 0-5
Voorspellen is hier niet nodig. De nazaten van Koen weten werkelijk niets klaar te spelen. Gelukkig dat er geen playouts zijn in deze klasse. Veeg er maar een paar binnen Wageningen! Of niet. Kijk maar. Promotie kan toch niet meer.

Oedenrode - HCM: 3-4
Dat Rooij nog meedoet voor promotie hebben zij uitsluitend te danken aan die corner van ze. Sympathiek zijn ze niet, maar op eigen veld wel gevaarlijk. HCM gaat het alleen wel afmaken nu. Het was leuk zolang het duurde, maar we plakken er nog een jaartje kneuzenhockey aan vast. Eens kijken of die handige dribbelaars van HCM weer her en der een lift erin kunnen gooien.

Wijchen - Rosmalen: 1-4
Ten opzichte van Mislintat kan ik wel een reëele voorspelling doen. Wijchen is een leuk stuntploegje, maar natuurlijk geen partij voor ploegen die wel kunnen overpassen. Rosmalen kan gaan kijken hoe het bij de buren verloopt.

Horst - Bemmel: 2-4
Weer zon lekker kansloos potje. Bemmel wint bij de world kitchen, maar ik zou er niet gaan eten. Als er een TD is zou ik ook beter gaan, was vorig jaar zo afgrijselijk. Stel opgehokte boeren.

Venray - Maastricht: 1-5
Venray, we gaan jullie missen. Doe de gele duikboot uit Heeze de groeten van ons. Kijken of jullie de bierestafette kunnen winnen. Maastricht heeft een backhand tip-in uit de corner. Je kan het maar vast weten. Hij zal alsnog wel vallen met deze kwaliteit.

Sven Mislintat | 15/04

Correctie!!
Scoop Basko: 2-0
Gezelligheid en goed hockey zijn hier niet te vinden. U hopelijk ook niet

Sven Mislintat | 15/04

Scoop - Basko: 2-0
Gezelligheid en goed hockey zijn hier te vinden. U hopelijk ook niet

Sven Mislintat | 15/04

Gemert - Wageningen: 0-5
Wageningen mag op Gemert gaan botvieren dat ze volgend jaar nog een jaar in de 2e klasse mogen spelen. Ongelofelijk dat deze twee ploegen gezien het verschil in individuele kwaliteiten nog een jaar op hetzelfde niveau uitkomen. Gemert heeft dat te danken aan Venray en Basko en Wageningen aan zich zelf.

Sven Mislintat | 15/04

Oedenrode - HCM: 5-4
Absoluut spektakelstuk gaat dit worden. De strafcornerspecialist en houthakker uit Rooij mogen het gaan opnemen tegen de wonderspits uit Arnhem en het gaat ook nog eens echt ergens over. Ik denk dat de Brabanders het gaan flikken in eigen huis. Goed nieuws voor Rosmalen..... Zou je zeggen.

Sven Mislintat | 15/04

Wijchen - Rosmalen: 4-3
Geloof het of niet. Ik denk dat het gaat spoken in Wijchen. Rosmalen heeft vorige week onbedoeld de lijn richting de grootste deceptie in de clubgeschiedenis ingezet. Na ruim te verliezen tegen HCM is er voorzichtig spanning op komen borrelen in de hoofden van de koplopers. Het zal toch niet weer niet lukken? Die spanning zal zich om zetten in paniek in het eerste en het tweede kwart in Wijchen. Rosmalen verzuimt kans na kans en Wijchen krijgt met hulp van de gele kanaries twee strafcorners die er beide invliegen. Ruststand 2-1. Deze paniek zal naar voren komen in het derde en het vierde kwart en Wijchen trekt met een late treffer de wedstrijd naar zich toe. 4-3 is de eindstand. Eind mei zal Rosmalen met knikkende knieën tegen Rooij spelen. als dat maar goed komt

Horst - Bemmel: 2-5
Deze zal ik korter houden gaat namelijk nergens om.

Venray - Maastricht: 0-5
Maastricht heeft misschien wel de zuidelijkste derby van ons land gewonnen en zal nu als enige doel nog hebben om ook als bovenste Limburgse team te eindigen in deze poule en ik denk aangezien het programma ze dat ook wel gaat lukken.

Maurice Steijn | 15/04

Scoop - Basko: 3-1
Geniet ervan Scoop, dit zijn jullie laatste punten van dit seizoen. Maak er een super sunday van!

Gemert - Wageningen: 1-5
Gemert heeft geluk dat Basko en Venray in deze poule zitten want anders hadden ze volgend jaar 3e klasse gespeeld. Gaan het lastig krijgen volgend jaar.

Oedenrode - HCM: 2-3
Dé kraker van de week. Benieuwd hoe Rooi de aankomende 2 wedstrijden doorkomt. Belangrijk willen ze echt gaan promoveren. De kwal van een centrale verdediger sleept er weer een in en ook de dinosaurus voorin (nr. 8) pikt en goaltje (en z’n kaartje) weer mee.

Wijchen - Rosmalen: 1-6
Makkelijke middag voor Rosmalen. Belangrijker voor hun wat er in Oedenrode gebeurt.

Horst - Bemmel: 2-4
Wedstrijd die echt nergens meer om gaat. Horst is veilig, Bemmel doet niet meer mee voor promotie.

Venray - Maastricht: 1-7
Nog zo’n wedstrijd die nergens meer om gaat.